Start aanleg glasvezelnetwerk UBRivierenland in Neerijnen van de gemeente West Betuwe

Rivierenland, 20 oktober 2020

Deze week gaat de aanleg van het glasvezelnetwerk van Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland van start in Neerijnen in de gemeente West Betuwe. Dhr. E. Goossens, wethouder en lid van het Dagelijks en Algemeen Bestuur van Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland, gaf hiervoor het startsein.

Start aanleg glasvezelnetwerk Neerijnen

De aanleg van het netwerk gebeurt in stappen en van oost naar west in de regio Rivierenland. Na West Maas en Waal, Neder-Betuwe, Maasdriel en Zaltbommel is West Betuwe nu de vijfde gemeente waar de aanlegwerkzaamheden voor de realisatie van het glasvezelnetwerk zijn gestart. De eerste woningen kunnen naar verwachting tegen het einde van dit jaar of begin 2021 al gebruik maken van supersnel internet. Het totale project neemt ruim twee jaar in beslag.

Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland

De aanleg van het glasvezelnetwerk in de regio is een project van de zeven gemeenten Culemborg, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel, West Betuwe, West Maas en Waal en Zaltbommel. Zij hebben daartoe de Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland (UBRivierenland, www.ubrivierenland.nl) opgericht. Selecta Infratechniek is de aannemer die het glasvezelnetwerk in opdracht van de zeven deelnemende gemeenten aanlegt. Digitale Stad gaat het glasvezelnetwerk beheren namens UBRivierenland.

De werkzaamheden

De eerste werkzaamheden worden uitgevoerd langs de openbare weg. Vervolgens worden de kabels vanaf de weg naar de woningen gelegd. Korte tijd voordat het werk bij inwoners in de buurt begint, ontvangen zij een zogeheten graafkaart met informatie en praktische tips in de brievenbus. Daarbij zit ook informatie over hoe er gewerkt wordt in deze tijd van coronamaatregelen. Digitale Stad heeft een aantal veiligheidsmaatregelen genomen bij het uitvoeren van de schouw en het realiseren van de huisaansluitingen bij de inwoners thuis.

Informatie voor inwoners

Om te zorgen dat iedereen in de buitengebieden de kans krijgt om mee te doen, zijn deze inwoners van de zeven gemeenten meerdere malen actief benaderd door de gemeenten. Ook van Digitale Stad krijgen de inwoners een folder (met aanmeldkaart) en informatie over de corona veiligheidsmaatregelen.

Bijna 72 procent aangemeld

Op dit moment heeft bijna 72 procent van de inwoners in de buitengebieden van de zeven gemeenten zich ingeschreven voor een glasvezelverbinding van Digitale Stad. Inwoners in het buitengebied die zich nog niet hebben ingeschreven, kunnen dit nog steeds doen via www.digitale-stad.nl/rivierenland. Daarnaast zal naar verwachting ook een deur tot deur campagne worden gestart voor inwoners die zich nog niet hebben aangemeld. Hierover zullen zij nog via de gemeente West Betuwe en UBRivierenland worden geïnformeerd via een brief.

Fotobijschrift: Wethouder E. Goossens, lid van het Dagelijks en Algemeen Bestuur van de Uitvoeringsorganisatie Breedbandnetwerk Rivierenland te midden van het team van Selecta Holding, de uitvoerend aannemer. Foto: Raphaël Drent Fotoburo

Burg v. Lidth de Jeudelaan 3
4001 VK Tiel
Postbus 137, 4000 AC Tiel

KvK: 76907694
BTW: NL 860835546B01
IBAN: NL79 BNGH 0285180290

info@ubrivierenland.nl
085-4000814
logo UBR 1e regionale glasvezelnetwerk van Nederland