Wethouder Ed Goossens maakt een foto van de plaatsing van het noodaggregaat. Foto Raphael Drent

Vanaf maandag 25 april a.s. start UBRivierenland met het aansluiten op het glasvezelnetwerk van ruim 400 adressen in Haaften.

Snelle oplossing
De aanleg van het glasvezelnetwerk is een complexe klus. Zo konden enkele wijkcentrales zoals in Haaften en Est niet op tijd aangesloten worden op het stroomnetwerk. Bij deze wijkcentrales zal de netwerkeigenaar tijdelijk een aggregaat te plaatsen. Met deze oplossing kan UBR, vooruitlopend op de definitieve aansluiting op het stroomnetwerk, vele adressen op korte termijn aansluiten op het netwerk.

Groot belang
Wethouders Goossens van West Betuwe is enthousiast over het plaatsen van het noodstroomaggregaat: “Door het plaatsen van dit tijdelijke aggregaat kunnen vele honderden huishoudens en bedrijven sneller gebruik maken van de glasvezelverbinding. Gezien de digitalisering van onze maatschappij is dit van groot belang”.

Aanleg glasvezel in Haaften
De eerste adressen in Haaften hebben inmiddels een afspraakvoorstel per brief ontvangen. De overige adressen waar de kabel bij de gevel ligt, ontvangen binnenkort ook een brief met een afspraakvoorstel.
Nadat de wijkcentrale in Haaften is aangesloten op het vaste stroomnetwerk wordt eventueel ook de wijkcentrale in Est door een tijdelijk aggregaat van stroom voorzien. Ook hier kunnen de bewoners daardoor eerder gebruik maken van het glasvezelnetwerk.

Glasvezelnetwerk Rivierenland
De aanleg van het glasvezelnetwerk in de regio Rivierenland is in 2020 van start gegaan. Het is een groot gebied waarbij ruim 9.000 adressen in het buitengebied van de regio Rivierenland de mogelijkheid krijgen om op glasvezel aangesloten te worden.

Burg v. Lidth de Jeudelaan 3
4001 VK Tiel
Postbus 137, 4000 AC Tiel

KvK: 76907694
BTW: NL 860835546B01
IBAN: NL79 BNGH 0285180290

info@ubrivierenland.nl
085-4000814
logo UBR 1e regionale glasvezelnetwerk van Nederland